Nieuws

PVV wil in zes Gelderse gemeenten meedoen

ARNHEM - De PVV wil bij de gemeenteraadsverkiezingen maart volgend jaar in zes Gelderse gemeenten meedoen. Het gaat om Arnhem, Tiel, Buren, Geldermalsen, Neerijnen en Maasdriel. De Gelderse fractievoorzitter Marjolein Faber coördineert voor de PVV de verkiezingen in Gelderland.
De partij van Geert Wilders kiest voor gemeenten waar de PVV bij de Kamerverkiezingen veel stemmen kreeg. Vooral in het Rivierengebied wonen veel PVV-aanhangers. In Tiel kwam de partij uit op 17,2 procent, in Buren op 17,6, in Geldermalsen op 16,5, in Neerijnen op 17,3 en in Maasdriel op 20,5 procent. In die gemeenten eindigde de PVV als tweede achter de VVD.
Ook in Arnhem deed de partij het goed. Bij de Kamerverkiezingen kreeg de PVV in Arnhem 12 procent van de stemmen en werd daarmee de vierde partij.

'Welbekende PVV-geluid in gemeenten'

De PVV wil volgens Faber het 'welbekende PVV-geluid' laten horen in gemeenten. Over mogelijke kandidaten wil Faber nog niets zeggen.
In juni hakt de partij definitief de knoop door in welke gemeenten de PVV mee gaat doen. De verkiezingen zijn op 21 maart.