Nieuws

Homostel wil niet ingaan op uitlatingen advocaat verdachte

Het homostel dat afgelopen weekend in Arnhem werd mishandeld, wil niet reageren op uitlatingen van de advocaat van een van de verdachten. 'We willen eerst met onze advocaat overleggen', zegt Jasper Vernes-Sewratan (35). © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het homostel dat afgelopen weekend in Arnhem werd mishandeld, wil niet reageren op uitlatingen van de advocaat van een van de verdachten. 'We willen eerst met onze advocaat overleggen', zegt Jasper Vernes-Sewratan (35).
Advocaat Gerald Roethof zei maandagavond in het tv-programma Pauw dat zijn 16-jarige cliënt zelf aangifte gaat doen. Volgens de jongen is hij door een van de mannen eerst zelf geslagen, op de grond geduwd en daarna weer aangevallen. Daarop sloeg de jongen terug. Dat de mannen homoseksueel zijn, had daar niets mee te maken, zegt de advocaat. 
De twee mannen zeggen dat ze zaterdagnacht op de Nelson Mandelabrug werden mishandeld omdat ze hand in hand liepen. Volgens hen werd een betonschaar gebruikt. De 31-jarige Ronnie Vernes-Sewratan raakte vijf tanden kwijt. 
Volgens advocaat Roethof ontkent zijn cliënt dat hij een betonschaar had. De jongen zegt dat hij een van de mannen wel hard heeft geslagen.

Politie hoort verdachten

Dinsdag rond het middaguur had de 16-jarige nog geen aangifte gedaan, zegt de politie. De politie verhoort hem, net als de twee andere 16-jarigen en een jongen van 14 die zich zondag bij de politie meldden.
'We hebben de aangifte van de slachtoffers opgenomen. Nu kunnen de verdachten hun kant van het verhaal vertellen, zodat we het beeld compleet krijgen', zegt een woordvoerster.
Eerder hield de politie een jongen van 14 uit Arnhem en een man van 20 uit Gennep aan. Ook zij zitten nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Inzamelingsactie

Op internet is een inzamelingsactie voor het homostel gestart. Die is onder meer bedoeld om de medische kosten te vergoeden. Rond het middaguur was er ruim 1700 euro ingezameld.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!