Nieuws

Besloten bijeenkomst over ontuchtpleger op voetbalclub

ZUTPHEN - De Zutphense voetbalclub AZC houdt vanavond een besloten bijeenkomst rondom de tuchtrechtelijk veroordeelde wedstrijdsecretaris. Daarna zal het bestuur met een schriftelijke verklaring naar buiten treden. Dat is te lezen op de website van de club.
Tijdens de bijeenkomst zal het bestuur een nadere toelichting geven over de situatie. De leden kunnen vervolgens vragen stellen.
Het bestuur benadrukt dat het om een 'besloten en vertrouwelijke bijeenkomst' gaat. 'U heeft alleen toegang op vertoon van uw ledenpas of de ledenpas van uw kind.'

In 1997 veroordeeld voor ontucht

Het radioprogramma Argos zocht uit dat de man als tafeltennistrainer in 1997 werd veroordeeld voor ontucht, maar nu bij de voetbalclub actief is als vrijwilliger. Bestuursleden van de voetbalvereniging willen nog niet ingaan op de zaak en ook ouders zijn terughoudend.
De man werd in 1997 voor twee jaar geschorst vanwege 'het ongewenst aanraken van vier minderjarige spelers tijdens regiotrainingen'. De gemeente Zutphen laat weten dat wethouder Coby Pennings deze week een gesprek heeft met het bestuur van de voetbalvereniging.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!