Vitesse neemt maatregelen tegen Feyenoordfans

ARNHEM - Alleen seizoenkaarthouders van Vitesse kunnen kaartjes bemachtigen voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Daarmee nemen de Arnhemmers veiligheidsmaatregelen die moeten voorkomen dat er tijdens de wedstrijd op 23 april Feyenoord-supporters tussen het Vitesse-publiek zitten.

Tijdens de bekerwedstrijd eerder dit seizoen ontstonden er opstootjes op de tribunes tussen de supporters van beide voetbalclubs. 'Natuurlijk heb je in je achterhoofd wat er in het verleden is gebeurd. Je wil de wedstrijd zo normaal mogelijk laten verlopen. En dus hebben we deze acties moeten nemen', stelt een woordvoerder van de club. Tijdens de bekerwedstrijd zaten er Feyenoord-supporters op de thuistribunes, iets wat Vitesse nu wil voorkomen. Maar over angst voor rellen wil de club het niet hebben. 'Dat is te vooruitlopend, we willen gewoon dat de wedstrijd goed verloopt.'

Seizoenkaarthouders

Daarom kunnen alleen seizoenkaarthouders tickets bestellen, twee extra kaarten naast hun seizoenskaart. 'Het animo is altijd groot bij zulke wedstrijden en ruim 9.000 seizoenkaarthouders die allemaal mensen mee kunnen nemen. Het kan gewoon een sfeervolle en mooie wedstrijd worden', zegt de woordvoerder.

Zie ook:

De competitiewedstrijd is bijzonder omdat Feyenoord zes punten voorstaat op Ajax en dus een voorschot heeft op de titel. De wedstrijd tegen Vitesse wordt gespeeld in speelronde 32, daarna staan er nog maar twee wedstrijden op het programma. 'De actualiteit neem je altijd mee. Het is de slotfase van de competitie', aldus de club.

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Regio Arnhem Betaald voetbal Vitesse
Deel dit artikel: