Nieuws

Roeier nog steeds vermist na omslaan boot op Nederrijn bij Huissen

HUISSEN - Op de Nederrijn bij Huissen (gemeente Lingewaard) is vanochtend een roeiboot omgeslagen. Volgens de brandweer zijn daarbij vijf personen te water geraakt. Twee roeiers raakten vermist. Het lichaam van één van de roeiers is gevonden.
De brandweer zegt dat de kans met de minuut kleiner wordt dat de laatste roeier levend worden gevonden. 'Tot ze gevonden zijn, hopen we op het beste.' De rivier wordt door meerdere duikteams afgezocht. Ook is er een sonarboot ingezet en cirkelt een politiehelikopter boven de plek. Speurhonden uit Duiven varen mee op de brandweerboot.
Het ongeluk gebeurde rond 10.00 uur in de buurt van het Looveer. De toedracht is niet bekend.
Beelden van de plek van het ongeval:

Onderkoelingsverschijnselen

Drie opvarenden zijn inmiddels uit het water. Zij zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben twee slachtoffers onderkoelingsverschijnselen.
Foto: Omroep Gelderland
Het gaat om roeiers van watersportvereniging Jason in Arnhem. Leden van de club zoeken vanmiddag in hun pand aan de Westervoortsedijk steun bij elkaar.

Scheepsvaartverkeer uit vaart

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Onder meer de brandweer, Rijkswaterstaat, meerdere ambulances en een traumahelikopter zijn ter plaatse. De toegangsweg naar het Looveer is afgesloten. Het scheepsvaartverkeer is uit de vaart gehaald.
De politie gaat onderzoeken hoe het ongeval kon gebeuren. Volgens de brandweerwoordvoerder is de roeiboot nog niet aangetroffen.
Foto: Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!