Volkert van der G. hoeft niet terug de cel in

APELDOORN - Volkert van der G. hoeft niet terug de cel in. Dat bepaalde de rechtbank in Amsterdam deze morgen. Justitie vroeg om de Apeldoorner opnieuw vast te zetten, omdat hij de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating zou hebben geschonden.

De rechtbank is het daar mee oneens. Volkert meldde zich en voldeed dus aan zijn meldplicht. Het OM wilde de moordenaar van Pim Fortuyn een jaar achter de tralies hebben.

Volkert was zelf niet aanwezig bij de uitspraak.

Van der G. kreeg achttien jaar cel voor de moord op Fortuyn in 2002 en kwam in 2014 voorwaardelijk vrij. Een van de voorwaarden van zijn vervroegde vrijlating was dat hij zich bij de reclassering moest melden, zodat zicht kon worden gehouden op hoe het met hem ging. Maar veel verder dan 'Ik meld mij, tot ziens' kwamen de gesprekken met hem niet.

De reclassering trok aan de bel, omdat het op deze manier zijn werk niet kon doen. Het OM vindt dat Volkert een zeer ernstige overtreding beging, maar kon volgens de rechtbank niet goed aantonen dat de reclassering geen toezicht kon houden. Volkert meldde zich en gaf basale informatie. Als ze meer willen weten, dan moeten de voorwaarden worden aangepast, aldus de rechtbank.

Zie ook:

Alles over Volkert van der G.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Justitie Nieuws
Deel dit artikel: