Nieuws

Enorme stunt Vitesse: voor het eerst sinds 16 jaar in halve finale beker

ARNHEM - Vitesse heeft donderdagavond voor een daverende stunt gezorgd in Arnhem. Feyenoord werd in de kwartfinale van de beker met 2-0 verslagen. Daardoor staan de Arnhemmers voor het eerst sinds 2001 in de halve finale van het bekertoernooi. Daarin is Sparta de tegenstander.
Na de wedstrijd: Zingende Vitesse-fans op weg naar huis
90e minuut: Afgelopen! Wat een stunt, wat een feest in GelreDome.
90e minuut: 4 minuten extra tijd.
88e minuut: Verdediger Matt Miazga komt nog in de ploeg voor Rashica. Een extra slot op de deur.
85e minuut: Er staan nog vijf zenuwslopende minuten voor de Vitesse-supporter op de klok.
83e minuut: Kansje voor Rashica. De voorzet is van Baker, de aanname van de Kosovaar is goed, maar het schot gaat over.
77e minuut: De Arnhemmers komen nog altijd niet in de problemen. Nog 13 minuten. De 2-1 kan weer zorgen voor veel spanning. Houdt Vitesse dit vol?
71e minuut: Vitesse op zoek naar de 3-0. Wat zit er veel passie in de ploeg nu. Bij Feyenoord is onder andere Kuyt nog in de ploeg gekomen. Kan hij de Rotterdammers nog helpen?
65e minuut: Er wordt nu ook geknokt op de West-tribune. De stewards zijn er maar druk mee.

61e minuut: GOAL! Vitesse komt op 2-0 en stevent af op een stunt. Tighadouini scoort na veel gekluts achterin bij Feyenoord.

56e: GOAL! Uit de hoekschop volgt een goal. De bal komt op het hoofd van Kashia die raak kopt.

55e minuut: Vrije trap wordt breed gelegd op Baker. De middenvelder haalt uit, maar Jones tikt de bal naast.
52e minuut: Ondertussen wordt er op de Oost-tribune wat amok gemaakt. Stewards grijpen in. Vermoedelijk Feyenoord-supporters, want ze worden toegejuicht vanuit het uitvak.
47e minuut: Nathan wordt neergelegd in het strafschopgebied, althans dat doet hij geloven, want de scheidsrechter fluit niet voor een penalty.
46e minuut: Julian Calor had het moeilijk vandaag en is vervangen door Nathan.
Rust: Een mooie foto vanuit de Zuid-tribune in Arnhem.
45e minuut: Rust!
42e minuut: En weer een mogelijkheid uit een standaardsituatie. Nu kan Kashia koppen uit een vrije trap van Rashica, maar Jones kan vangen.
36e minuut: Weer een klein kansje voor Vitesse uit een hoekschop. Kelvin Leerdam komt hoog, maar kopt over.
34e minuut: Zo gaat de rook voorlopig het stadion nog niet uit.
30e minuut: De jonge middenvelder Julian Calor, die vorige week zijn debuut maakte, heeft het nog moeilijk in deze wedstrijd.
23e minuut: Vitesse en Feyenoord strijden niet alleen om een plek in de halve finale, maar uiteindelijk ook om deze beker.
18e minuut: Een vrije trap van Berghuis wordt stijlvol uit de kruising gehaald door Eloy Room.
13e minuut: Eerste kans voor Vitesse! Maikel van der Werff krijgt de bal uit een hoekschop voor zijn voeten. De volley wordt gekeerd door Jones.
10e minuut: Er gebeurt nog niet veel. Beide ploegen proberen een opening te vinden.
5e minuut: De Zuid-tribune bij Vitesse is behoorlijk vol. Ook werd er flink sfeer gemaakt. Daardoor hangt er nu nog veel rook in het stadion.
20.45 uur: Veel sfeer, veel rook. Veel fakkels. Fluitje heeft geklonken, we gaan beginnen.
20.40 uur: De spelers komen het veld op. Vlaggen wapperen op de tribune!

20.35 uur: Inmiddels is de transfer bevestigd. Sheran Yeini gaat terug naar Maccabi Tel Aviv.

20.30 uur: Er is vandaag bij Vitesse sprake van een video-scheidsrechter. Ook kan de scheidsrechter zelf situaties terugkijken op een scherm langs het veld.
20.20 uur: Deze man, Dirk Kuyt, is vaak heel belangrijk voor Feyenoord. Vandaag moet hij eerst zijn invloed uitoefenen vanaf de bank.
20.15 uur: De spelers van Vitesse zijn goed aan het rekken en strekken. Dit moet dan de wedstrijd van het jaar zijn tot zover.
20.05 uur: Dit bord geeft een bekerwedstrijd goed weer. Een kwartfinale is ook een finale.
20.00 uur: Bij Feyenoord staat Jan-Arie van der Heijden in de basis. De middenvelder speelde jarenlang voor de Arnhemmers (2011-2015). Sinds die tijd speelt hij voor de Rotterdammers.
19.55 uur: Adnane Tighadouini en Michiel Kramer inspecteren alvast het veld in GelreDome.
19.52 uur: Geen Yeini in de selectie bij Vitesse. Hij staat in de belangstelling van de Israëlische club Maccabi Tel Aviv. Mogelijk heeft dat daar mee te maken.
19.50 uur: De opstelling van Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk; Calor, Baker, Nakamba; Rashica, Van Wolfswinkel, Tighadouini.
19.45 uur: Voor Vitesse is de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi vaak ook het einde van het toernooi. In 1990 werd voor de laatste keer de finale gehaald, in 2001 voor het laatst de halve finale. In die halve finale was FC Twente te sterk na penalty's.