Nieuws

Afgebrande supermarkt in Lent moet 'zwevende' noodwinkel krijgen

De gemeente Nijmegen heeft een noodlocatie op het oog voor de afgebrande Jan Linders-supermarkt in Lent. De tijdelijke winkel moet boven de sloot aan de Frankrijkstraat komen, op een tiental meters van de oude locatie. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen heeft een noodlocatie op het oog voor de afgebrande Jan Linders-supermarkt in Lent. De tijdelijke winkel moet boven de sloot aan de Frankrijkstraat komen, op een tiental meters van de oude locatie.
Bij de bouw van de noodsuper wordt straks gebruikgemaakt van een plaatconstructie. Die wordt over de watergang gelegd. De 'zwevende' supermarkt zou half maart de deuren moeten openen. Tot die tijd rijdt er een gratis pendeldienst tussen Lent en Jan Linders Wijchen.

Waterschap moet plan goedkeuren

Overigens wacht de gemeente nog op goedkeuring van het waterschap, omdat de sloot belangrijk is voor de berging van regenwater. Als die functie wordt aangetast, valt het hele plan in duigen.
Afgelopen weekend werd bekend dat de politie twee jongens heeft aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand. Acht appartementen boven de supermarkt zijn onbewoonbaar verklaard.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!