Na ruim 95 jaar valt doek voor voetbalclub SCH

NIJMEGEN - Na ruim 95 jaar is het doek gevallen voor de Nijmeegse voetbalclub SCH. Het is de club niet gelukt een plan te maken om de organisatie te verbeteren.

De KNVB had om zo'n plan gevraagd omdat SCH de afgelopen jaren geregeld betrokken was bij incidenten. Na een vechtpartij bij Germania eind oktober waar het vijfde elftal van SCH bij betrokken was, haalde de voetbalbond alle teams van SCH voorlopig uit de competitie.

SCH, opgericht op 23 januari 1921, liet vrijdagavond aan de KNVB weten dat het 'doek is gevallen'. Dit betekent dat alle teams van SCH definitief uit de competitie worden gehaald en dat de ranglijsten moeten worden aangepast. Het gaat om vijf veldteams en drie zaalteams.

Spelers kunnen overschrijving aanvragen

Aangezien SCH geen lid meer is van de KNVB, kunnen spelers een dispensatieverzoek voor overschrijving aanvragen. 'Wij proberen de dispensatieverzoeken zo spoedig mogelijk te behandelen', zegt woordvoerder Bram Groot van de KNVB. Schorsingen en tuchtzaken blijven voor spelers wel bestaan.

De KNVB zegt het te betreuren dat een club 'met meer dan 75 jaar historie ophoudt te bestaan'. 'Vandaar dat we de vereniging ook zoveel tijd hebben gegeven om de zaken op orde te krijgen', zegt de woordvoerder.

'Maar de KNVB staat voor stabiele competities met clubs die met een sterk kader en bestuur de vereniging runnen. SCH was de afgelopen jaren te vaak betrokken bij incidenten.' De KNVB had daarom behoefte aan een plan om dit in de toekomst te voorkomen. 'Het is SCH helaas niet gelukt om hieraan te voldoen', zegt Groot. 

Zie ook:

Nijmeegse probleemclub SCH 'op sterven na dood'

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen
Deel dit artikel: