Vrouw verwondt partner met vleesmes, maar hoeft niet de cel in

ARNHEM - Een vrouw van 22 uit Nijmegen die haar partner met een vleesmes verwondde, hoeft niet de cel in. Dat heeft de rechtbank in Arnhem bepaald.

De vrouw kreeg in de avond van 25 mei vorig jaar ruzie met haar partner. Er ontstond een worsteling. De vrouw pakte volgens de rechtbank een vleesmes omdat ze weg wilde. Ze raakte haar partner in de nek.

Volgens de rechtbank nam de vrouw onaanvaardbaar grote risico's en mag ze van geluk spreken dat haar partner 'een relatief lichte verwonding opliep'. Normaal gesproken is een onvoorwaardelijke celstraf op zijn plaats, maar de rechtbank kiest voor een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat de vrouw aan een posttraumatische stressstoornis lijdt. De rechtbank beschouwt haar als verminderd toerekeningsvatbaar.

Bovendien constateert de rechtbank dat de vrouw tijdens de zitting oprecht berouw heeft getoond. Om herhaling te voorkomen, wil de rechtbank dat de vrouw zich aan diverse voorwaarden houdt. Zo moet ze een behandelingstraject volgen.

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen
Deel dit artikel:

Reageren