Drie spitsen bij De Graafschap tegen FC Eindhoven

VARSSELDER - Henk de Jong laat De Graafschap vrijdag in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven, zoals verwacht, met drie spitsen spelen.

Onder de vorige trainer Jan Vreman voetbalden de Achterhoekers altijd met twee spitsen. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft maakte De Jong al direct duidelijk dat hij met echte vleugelspitsen wil aantreden. In het oefenduel met Heracles plaatste de Fries ook drie aanvallers in zijn elftal. De nieuwe coach predikt een attractieve speelstijl en wil vooral thuis in Doetinchem het publiek vermaak bieden.

Bij De Graafschap worden de zijkanten in Eindhoven bezet door Elvio van Overbeek en Yousouf El Jebli. Andrew Driver is net als tijdens de laatste wedstrijden voor de winterstop de linksback. Bryan Smeets staat voor de verdediging als controleur opgesteld.

Bannink geblesseerd

In de selectie ontbreken op dit moment twee spelers die in de lappenmand zitten. Luis Pedro en Alexander Bannink staan deze week dan ook niet op het trainingsveld. Bannink kreeg een schop op zijn enkel tegen Heracles. De Graafschap bereidt zich voor op de hervatting van het seizoen in Varsselder waar een prima kunstgrasveld ligt. Ook het duel vrijdag tegen FC Eindhoven wordt afgewerkt op kunstgras.

De Graafschap staat zestiende in de Jupiler League, FC Eindhoven 11e. De Graafschap won dit seizoen pas 5 van de 19 competitieduels.

Opstelling: Bednarek; Will, Lammers, Linthorst, Driver; Diemers, Smeets, Koolhof; Van Overbeek, Parzyszek en El Jebli.

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal De Graafschap
Deel dit artikel:

Reageren