Ongeveer 500 huishoudens zonder gas in Ede, storing kan dagen duren

EDE - Het gaat om dertien straten die zonder gas zitten in de wijk Maandereng in Ede. Zaten een dag eerder huishoudens in de kou in de wijk Kernhem en Veldhuizen, nu hebben ongeveer 500 huishoudens en bedrijven geen gas in het zuidelijke deel van die plaats. De storing is dit weekend nog niet opgelost.

Er zit water in de gasleiding. Volgens woordvoerder van Liander Karen Nitschke moeten de leidingen in het gebied daarom schoongemaakt worden en dit kan dagen duren.

In eerste instantie zou het gaan om 1200 aansluitingen, maar zaterdagavond werd dit bijgesteld naar rond de 500.

Op het Mondriaanplantsoen is een speciaal informatiepunt van Liander ingericht, waar mensen met hun vragen terecht kunnen. De gemeente heeft daarnaast opvang geregeld in congrescentrum Reehorst aan de Bennekomseweg. Daar wordt zaterdagavond amper gebruik van gemaakt.

Afbeelding

Foto: Omroep Gelderland

Luister naar het gesprek met Karen Nitschke:

Leidingen blokken

De storing begon rond 7.30 uur. Monteurs en brandweerlieden zijn nu druk bezig die te verhelpen door leidingen 'af te blokken', zodat het probleem zich niet verspreidt. Ook winkels in winkelcentrum De Stadspoort zijn door de storing getroffen. 

Het gaat om de Jan Vermeerstraat, Jordaensstraat, Leo Gestelstraat, Meinersstraat, Mondriaanstraat, Nicolaas Maesstraat, Paul Gabrielstraat, Rembrandtlaan, Rubensstraat, Stadspoort, Suze Robertsonstraat, Terborchstraat en de Van Ostadestraat. 

Water in de leiding: geen goed teken

Hoelang het precies gaat duren, is dus niet bekend. In eerdere gevallen, door water in de leiding in Oldebroek en in Apeldoorn, zaten bewoners ook dagenlang zonder gas. 

Zie ook: 

 

Meer over dit onderwerp:
Ede
Deel dit artikel: