Nieuws

Anne van Dam uitgeroepen tot golfster van het jaar

Joost Luiten en Anne van Dam.
De 21-jarige Anne van Dam uit Arnhem is donderdagavond in Noordwijk uitgeroepen tot golfster van het jaar 2016. Haar tweede jaar als professional wordt hiermee succesvol afgerond. Golfer van het jaar werd Joost Luiten. © Ronald Speijer
ARNHEM - De 21-jarige Anne van Dam uit Arnhem is donderdagavond in Noordwijk uitgeroepen tot golfster van het jaar 2016. Haar tweede jaar als professional wordt hiermee succesvol afgerond. Golfer van het jaar werd Joost Luiten.
Van Dam speelt bij het Golf Team Holland. Ze eindigde dit jaar op de 17e plaats op de Order of Merit van 2016, met als hoogtepunt haar eerste zege op het Xiamen International Open in China afgelopen oktober. Zij speelde ruim 76.000 euro bij elkaar. Toen ze in 2015 haar debuut maakte, stond de Arnhemse nog op de 72e plek op de Order of Merit.
In Huis ter Duin in Noordwijk is Van Dam net als andere golfspelers donderdagavond in het zonnetje gezet. De Golf Awards zijn een initiatief van de partners in de Nederlandse golfsport, onder leiding van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.