Nieuws

Dakloze Belg kan ziekenhuis in Harderwijk eindelijk verlaten

De dakloze Belg, die al ruim een half jaar in het St Jansdal in Harderwijk verblijft, kan het ziekenhuis eindelijk verlaten. Er is een plekje voor de man (45) gevonden in het verpleeghuis van het Leger des Heils. © archief Omroep Gelderland
HARDERWIJK - De dakloze Belg, die al ruim een half jaar in het St Jansdal in Harderwijk verblijft, kan het ziekenhuis eindelijk verlaten. Er is een plekje voor de man (45) gevonden in het verpleeghuis van het Leger des Heils.
De dakloze man belandde in mei op de spoedeisende hulp van het St Jansdal. Na een operatie in het Utrecht Medisch Centrum keerde de Belg in juli terug naar Harderwijk, waar hij verder herstelde.
De man was op een gegeven moment voldoende opgeknapt om overgeplaatst te worden naar een verpleeghuis, maar zorginstellingen weigerden de dakloze man op te nemen, omdat hij niet verzekerd is. Sinds mei draait het ziekenhuis in Harderwijk al op voor de kosten van zijn verblijf.

Voor de Kerst een plek gevonden

Het was nog de vraag of de man voor de Kerst onderdak zou krijgen, maar dat is nu dus gelukt. De gemeente Harderwijk heeft een woonadres voor de man geregeld, zodat hij zich kon aanmelden bij een zorgverzekering. Op die manier staat niets een overplaatsing naar een verpleeghuis meer in de weg.
Na de berichtgeving in de media hebben verschillende instanties hulp aangeboden. Zelfs particulieren boden aan hem in huis te nemen, meldt het ziekenhuis. 

Patiënt wil het liefste terug naar België

De Belgische patiënt wil zelf het liefste terug naar België, maar van de Belgische instanties is volgens St Jansdal niets meer vernomen. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!