Om te overleven gaan ziekenhuizen Achterhoek per 1 januari samen

DOETINCHEM - Het Doetinchemse Slingeland Ziekenhuis en het Koningin Beatrix Streekziekenhuis in Winterswijk bundelen hun krachten en gaan per 1 januari 2017 samen. Daarmee is goede zorg voor de Achterhoek gegarandeerd, zeggen de ziekenhuizen.

De twee hebben nu ook goedkeuring ontvangen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om te fuseren. Eerder dit jaar kregen de ziekenhuizen al toestemming van de Nederlandse Zorgautoriteit om te fuseren.

Zorg voor patiënten gegarandeerd

De ziekenhuizen gaan op bestuurlijk niveau samen. Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit komt de cruciale zorg (de spoedeisende hulp, acute verloskunde en crisisopvang GGZ) niet in gevaar. De ziekenhuizen behouden een volwaardig zorgaanbod en hun eigen patiënten. Voor die patiënten verandert er voorlopig dus niks.

'We willen twee volwaardige ziekenhuizen waar de Achterhoeker straks goede zorg kan krijgen', zei  directeur Chrit van Ewijk van het Slingeland Ziekenhuis eerder. De ziekenhuizen zijn te klein om in de toekomst alleen door te gaan. De Achterhoekse ziekenhuizen kiezen voor samenwerking om efficiënter en effectiever te kunnen werken.

De nieuwe raad van bestuur wordt gevormd door de twee huidige bestuurders

Meer over dit onderwerp:
Doetinchem Winterswijk Gezondheid Zorg
Deel dit artikel: