Handgemaakt en uniek, met schoenen uit de bijstand

ARNHEM - Altijd al een exclusief, handgemaakt paar schoenen willen hebben, dat óók nog eens sociaal gemaakt is? De Arnhemse schoenfabriek Dukskoen verkoopt vandaag haar studiemodellen.

De schoenen zijn gemaakt door mensen die het vak nog aan het leren zijn, met behoud van hun bijstandsuitkering. Er worden schoenen voor dames en heren verkocht.

Oprichter van Dukskoen is Arnhemmer Martijn Duk: 'De schoenen die vandaag verkocht worden zijn studiemodellen. Dat betekent dat ze nog niet de kwaliteit hebben die ze na de officiële introductie begin 2017 zullen hebben. De studiemodellen zijn wel zeer draagbaar, handgemaakt en uniek. En bovendien veel te goed om niets mee te doen'.

Dukskoen

Ondernemer Martijn Duk is zijn sociale onderneming in 2015 begonnen toen hij zelf al een tijd op zoek was naar een baan. Hij besefte dat er veel mensen zijn die op eigen kracht niet of nauwelijks betaald werk kunnen vinden. Toen hij als cadeau een keer zelf schoenen mocht maken, viel het kwartje. 'Waarom gaan we in modestad Arnhem geen ambachtelijke schoenen maken waardoor mensen uit de bijstand een nieuw vak leren en zo hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Zo ontstond Dukskoen en inmiddels zijn 9 mensen bezig met hun interne opleiding. Over enkele maanden komen de eerste volwaardige schoenen op de markt', aldus Duk.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem
Deel dit artikel: