Mensen houden van bomen: wat is uw lievelingsboom?

ARNHEM - We steken er wel eens de draak mee, als Prinses Irene knuffelt met bomen. Maar zeg nu eerlijk, bomen gaan ons aan het hart. Als er een kapvergunning wordt aangevraagd gaan hele volksstammen de barricades op.

In Epe is geprobeerd bomen van de motorzaag te redden door ze te adopteren. In Heelweg gingen honderden bomen tegen de vlakte, tot grote ergernis en verdriet van de Bomenstichting. In Doetinchem werd de hulp van de rechter ingeroepen om bomenkap te voorkomen en ook op de Posbank is tegen bomenkap geprotesteerd.

Wat is uw lievelingsboom?

Wat heeft u met bomen? En wat is uw lievelingsboom? Heeft u de dikste of de oudste boom in uw tuin of misschien wel een hele grappige? Vertel uw verhaal op de Facebookpagina van BuitenGewoon, mail ons of stuur uw foto in voor het bomenalbum op www.buitengewoon.nl.

Een pleidooi voor oude bomen

Lieke Vullings van de werkgroep Bosrijk doet dinsdagavond in het natuurprogramma BuitenGewoon een oproep om bomen weer oud te laten worden. Ze is gek op oude bomen. 'Bomen roepen respect en bewondering op, geven rust en troost.

 

Foto: Piet Meijer, Zypendaal Arnhem

 

Zie ook: Laat de bomen oud worden

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Natuur Nieuws
Deel dit artikel: