Nieuws

In een oude Volvo naar de Noordkaap en weer terug

Paul Zandstra (links) en Marcel Palsenbarg.
Woensdag begint de Noordkaap Challenge, een autorit van duizenden kilometers naar het noordelijkste puntje van Europa, de Noordkaap. Totaal 58 teams vragen hiermee aandacht voor de actie dit jaar van Serious Request. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Woensdag begint de Noordkaap Challenge, een autorit van duizenden kilometers naar het noordelijkste puntje van Europa, de Noordkaap. Totaal 58 teams vragen hiermee aandacht voor de actie dit jaar van Serious Request.
Een van de teams wordt gevormd door Paul Zandstra (61) uit Zutphen en Marcel Palsenbarg (52) uit Warnsveld. Ze doen mee in een Volvo 940 van bijna 20 jaar oud. Ze waren vrijdag lunchgast in het radioprogramma van Rob Kleijs.
Tijdens de tocht zijn beide kameraden volledig op zichzelf aangewezen. Palsenbarg: 'Alleen de overnachtingen zijn geregeld, maar als we pech krijgen, dan moeten we die zelf oplossen. Maar we zijn goed voorbereid.' Zandstra: 'We hebben telefoons bij ons, we hebben onderweg internet. Komt goed.'
Luister hier het gesprek van Rob Kleijs met beide rijders terug:
Woensdag is het vertrek bij het Mediapark in Hilversum. De teams rijden via Finland naar de Noordkaap en komen via Noorwegen terug naar Nederland. De eindstreep ligt in Breda waar dit jaar het 3FM Glazen Huis staat.
De opbrengst dit jaar van alle acties voor Serious Request, en dus ook van de Noordkaap Challenge, gaat via het Rode Kruis naar kinderen met longontsteking. Longontsteking is met ruim 900.000 doden per jaar een van de belangrijkste doodsoorzaken van kinderen tot 5 jaar; elke 35 seconden overlijdt ergens ter wereld een kind aan longontsteking.