'Het is flink laat geworden' zegt Julia na eerste nacht op Utrecht CS

ZUTPHEN - Ze heeft als een roosje geslapen: de 19-jarige Julia Koopman uit Zutphen die sinds donderdag een week lang op Utrecht Centraal woont. 'Er is amper geluidsoverlast', concludeert ze na haar eerste (korte) nacht.

De Zutphense woont een week op kamers Utrecht CS, vanwege de officiële opening van het station op 7 december. Donderdag kreeg ze de sleutel van haar nieuwe woning en dat was reden voor een housewarming. 'Het is flink laat geworden vannacht', vertelt ze. 

Geen geluidsoverlast

Het was meteen een goede test: want heeft ze nou eigenlijk last van alle forenzen die zich 's ochtends vroeg een weg door het station banen op weg naar hun werk? 'Nee, ik heb goed geslapen en ben pas wakker geworden van jullie telefoontje', zegt de Zutphense.

Een schoonmaker komt ondertussen langs om te vragen of ze lekker geslapen heeft. 'Ja heerlijk, goedemorgen!' Helaas kan hij het afval van het feestje niet meteen meenemen. 'Alleen plastic!', roept de man. Hij belooft later even terug te komen. 

29 toiletten en 210 kluisjes

Wonen op een station heeft dus zo zijn voordelen. Julia heeft een team schoonmakers binnen handbereik en ze mag gebruik maken van alle faciliteiten op het station, zoals 29 toiletten en 2010 kluisjes. 'Ik ga er even flink gebruik van maken', zegt ze lachend. Van de Kiosk kreeg Julia vrijdagochtend ontbijt op bed.

Een week in de watten gelegd worden is fijn, maar er is ook een andere reden waarom Julia reageerde op de kamer-advertentie van de NS. 'Soms heb ik de behoefte om weg te gaan uit Zutphen, ik vind het wel leuk hier in Utrecht', geeft ze toe.

'Nooit alleen'

Over het algemeen vindt Julia het erg gezellig op het station. Ze kwam vrijdagochtend om half 5 terug uit de stad en er was nog genoeg te beleven. 'Er zijn hier altijd mensen: bewakers, schoonmakers en mensen die wachten op de eerste trein. Vannacht komt er een vriendin bij me slapen', besluit ze.

Wil je bij de Gelderse bewoonster van Utrecht Centraal op bezoek? Haar kamer bevindt zich aan de buitenkant van de station bij spoor 20/21. 

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Zutphen
Deel dit artikel:

Reageren