Ouders opgezadeld met lerarenprobleem school

BEUNINGEN - Ouders van basisscholen in de gemeente Beuningen moeten er rekening mee houden dat hun kind straks thuis zit, omdat er geen leraar beschikbaar is. Dat laat de overkoepelende stichting Oeverwal in een brief aan de ouders weten, die donderdag verstuurd is.

Volgens de stichting komt dat door de Wet Werk en Zekerheid. Die wet bepaalt dat leerkrachten na zes invalbeurten een vaste benoeming moeten krijgen. Dat is voor de basisscholen onmogelijk, waardoor het steeds moeilijker wordt om leerkrachten te krijgen voor korte invalbeurten.

Andere acties richting overheid

Oeverwal zegt er alles aan te doen om te voorkomen dat er geen onderwijs kan worden gegeven. De vakbonden en bestuurders zetten volgens Oeverwal druk op minister Lodewijk Asscher om de wet aan te passen voor het onderwijs.

'Tot slot laat ik u weten dat de stichting, in overleg met de medezeggenschapsraad, het onderwerp blijft bespreken en indien nodig overweegt om tot andere acties over te gaan richting de Nederlandse overheid als de wet gehandhaafd blijft.'

Meer over dit onderwerp:
Beuningen Onderwijs
Deel dit artikel:

Reageren