Topdrukte bij PostNL in Elst en D-day voor Achilles'29 en De Graafschap. Dit is het nieuws van vrijdag 2 december

ARNHEM - Bezorgers van PostNL moeten de komende dagen alle zeilen bijzetten om de pakketjes op tijd te bezorgen. Verder is het wederom D-day voor zowel De Graafschap als Achilles'29. En worden er aan het spoor en op de weg werkzaamheden uitgevoerd. Dit is het nieuws van vrijdag 2 december.

Duizenden pakketjes in Elst

Voor de eerste keer in de historie wordt er voor meer dan 1 miljard euro aan online bestellingen gedaan rondom Sinterklaas. Dat betekent topdrukte voor menig distributiecentrum. Ook voor het pakketsorteercentrum van PostNL in Elst is het erg druk. De komende dagen moeten chauffeurs zo'n 200 stops per dag maken om alle pakketjes op tijd aan te laten komen.

Weer een belangrijke dag voor De Graafschap en Achilles'29

Voor Achilles'29 is het in de uitwedstrijd tegen Jong PSV weer 'do or die'. De Groesbekers staan troosteloos onderaan in de Jupiler League en moeten weer eens punten gaan pakken. Anders loopt het verschil met de nummer 19, FC Dordrecht (momenteel 4 punten) mogelijk nog verder op.

Ook De Graafschap kent tot dusverre een bijzonder teleurstellend seizoen. Hoewel de Doetinchemmers maandag verdienstelijk gelijkspeelden tegen FC Volendam (1-1) staat de ploeg van trainer Jan Vreman op een tegenvallende zestiende plaats. Een overwinning op FC Oss, de nummer vijftien, zou mogelijk een goede eerste stap kunnen zijn op weg naar een betere periode.

Werkzaamheden aan weg en spoor

Treinreizigers moeten dit weekend goed opletten. ProRail werkt namelijk vanaf vrijdag aan het spoor tussen Duiven en Zevenaar. Daardoor rijden er geen treinen tussen Arnhem en Zevenaar én zijn enkele overwegen gesloten. Er worden wel bussen ingezet. De vertraging voor reizigers is zo'n half uur. Ook op de weg worden er werkzaamheden uitgevoerd. In dit geval op de A348 bij Rheden. Hier voert Rijkswaterstaat een spoedreparatie uit aan de Middachterbrug. Daardoor is de A348 afgesloten tussen afslag Rheden en De Steeg. De omleidingen worden met borden langs de weg aangegeven.

Meer over dit onderwerp:
Overbetuwe Verkeer Achilles De Graafschap
Deel dit artikel:

Reageren