Julia (19) krijgt sleutel van kamer op Utrecht Centraal: 'Ik begin met een housewarming'

UTRECHT - Eindelijk is het zover: de 19-jarige Julia Koopman uit Zutphen woont vanaf donderdag een week lang op Utrecht Centraal Station. Ze kreeg de sleutel uit handen van NS-president-directeur Roger van Boxtel.

'Ik ben helemaal enthousiast als ik dit allemaal zie. Ik heb nog niet eens alles gezien, maar ik vind het nu al helemaal leuk', vertelt de Zutphense aan het AD.

Een paar weken geleden plaatste de NS een advertentie op Kamernet. Vanwege de officiële opening van de stationshal op 7 december mocht één persoon een week lang slapen in een 'mega' studentenkamer op Utrecht CS.

Vloggen

Uit de honderden belangstellenden werd Koopman uitgekozen. Ze won de prijs met een vlog waarin ze alvast kennis maakte met de andere bewoners op het station.

De 19-jarige Zutphense slaapt de komende zeven nachten in een gemeubileerde kamer van 40 vierkante meter, op 20 seconden lopen van spoor 20/21. Ze heeft daarnaast onder meer 29 toiletten, 210 kluisjes en 3 prominente bars tot haar beschikking.

Housewarming

Koopman: 'Vanavond (donderdagavond, red.) begin ik met een housewarming, want de kamer moet natuurlijk wel goed ingewijd worden. Ik ga ook nog een dagje meelopen met de conducteur en een dag meehelpen met schoonmaken. En verder laat ik het allemaal wel op me afkomen. Ik zie wel wat er allemaal gaat gebeuren.'

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Zutphen
Deel dit artikel:

Reageren