Filmsterren gezocht in Groesbeek en omgeving

GROESBEEK - Jongens uit Groesbeek en omgeving die er van dromen om de nieuwe Johnny Depp of Leonardo di Caprio te worden, kunnen hun kans grijpen. Half januari komt er een cameraploeg naar het dorp om een speelfilm op te nemen. Ze zoeken nog acteertalent uit de regio.

Voor meerdere (hoofd)rollen worden jongens gezocht tussen de 16 en 23 jaar. Voor de nieuwe film ‘JUNKSKE’ van studenten aan de Nederlandse Filmacademie Amsterdam is een zoektocht gestart naar acteertalent uit de regio Groesbeek/Nijmegen.

Verbazing crew over de schoonheid van het gebied

Regisseur Vincent Tilanus werd geboren in Nijmegen Oost. Eenmaal op de middelbare school maakte hij veel vrienden in Groesbeek en leerde zo ook de omgeving daar kennen. Na zijn eindexamen in 2012 verhuisde hij naar Amsterdam om daar zijn droom te verwezenlijken: films maken.

Hij maakt nu een film die teruggrijpt op zijn jeugd in de omgeving. Junkske gaat over tienerjongen Raf die uit woede de brommer van zijn broer steelt. Die actie zet een kettingreactie in gang waarmee Raf zich behoorlijk in de nesten werkt.

Tilanus: 'Ik vind het mooi om locaties te laten zien waar ik trots op ben. Dat dit óók Nederland is.' Toen hij met de crew locaties ging scouten, merkte hij weer eens dat de omgeving ten oosten van Nijmegen voor velen een plek is waar ze geen weet van hebben dat het bestaat. 'Ze stonden er versteld van dat er heuvels zijn in Nederland. En niet eens in Limburg. Wandelend door de omgeving konden ze er niet over uit dat het toch niet Frankrijk was.'

Kans om ontdekt te worden

Locaties die hij graag in de film wil opnemen zijn onder meer de uitzichten van Klein Amerika bij Groesbeek en Groenlanden in de Ooijpolder. Op die laatste plek kwam hij in de zomer vaak. Met vrienden was hij er zo vanuit Nijmegen Oost. Ze konden er rondhangen zoals de wilde paarden dat nu ook doen.

In de korte film willen de makers graag lokaal acteertalent een kans geven om hiermee een zo’n authentiek mogelijk verhaal neer te zetten. De filmmakers noemen het project een kans voor lokale jongeren om gezien en ontdekt worden op het grote scherm..

 

Geïnteresseerden kunnen een mail sturen met naam, geboortedatum, telefoonnummer en een foto van zichzelf naar casting@junkskedefilm.nl
Meer over dit onderwerp:
Berg en Dal Groesbeek Cultuur
Deel dit artikel:

Reageren