Geen reden tot wijzigingen bij NEC: of toch Kadioglu?

NIJMEGEN - NEC heeft na de knappe 3-2 thuiszege tegen FC Twente geen redenen tot wijzigingen in de basiself voor de uitwedstrijd tegen Heracles.

Maar toch kan dat altijd. Want Ferdi Kadioglu, het 17-jarige supertalent, zat tegen Twente op de bank. En wellicht dat hij met zijn verfijnde techniek juist goed uit de voeten kan op het kunstgrasveld van Heracles vrijdagavond. 

Trainer Peter Hyballa maakt wekelijks de afweging of hij Kadioglu vanaf de aftrap laat starten, maar doet dat vaker niet dan wel. De Duitser is van mening dat de aanvallende middenvelder nog geen volle negentig minuten aan kan en houdt hem daarom vaak achter de hand als invaller.

Opvallend genoeg verloor Kadioglu als invaller alleen bij zijn debuut, toen hij in de slotfase tegen AZ bij een 2-0 achterstand erin kwam. Verder leverden zijn invalbeurten twee overwinningen en drie gelijke spelen op. De enige basisplaats in de competitie voor Kadioglu was uit tegen Ajax. De scholier kwam niet in het stuk voor bij de 5-0 nederlaag in Amsterdam.

Vermoedelijke opstelling: Delle; Dyrestam, Dumic, Golla, Fomitschow; Bikel, von Haacke, Breinburg: Grot/Kadioglu, Mayi, Rayhi.

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal NEC
Deel dit artikel:

Reageren