Afperser jaagt man de straat op en laat hem 250 euro pinnen: werkstraf

ARNHEM - Een man van 35 uit Duiven is veroordeeld voor afpersing. Hij kreeg een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

De man uit Duiven stond maart vorig jaar ineens in de woning van een man uit Zevenaar, omdat hij nog geld van hem tegoed had. Het slachtoffer schrok daar zo van dat hij de straat op vluchtte. Uit angst belde hij en klopte hij bij diverse huizen aan om een veilig heenkomen te vinden. Dat lukte niet; de man uit Duiven achterhaalde hem en bedreigde hem verbaal. Het slachtoffer zag zich toen gedwongen 250 euro voor de Duivenaar te pinnen. 

Eigen rechter spelen

Volgens de rechtbank speelde de Duivenaar eigen rechter en heeft hij niet alleen het slachtoffer maar ook omwonenden angst aangejaagd. Een onvoorwaardelijke celstraf is volgens de rechtbank op zijn plaats, maar daar is toch niet voor gekozen. De zaak is namelijk al wat ouder en de Duivenaar heeft nauwelijks geweld gebruikt. Bovendien lijkt de man zijn leven te hebben gebeterd en heeft hij inmiddels werk gevonden.

Medeverdachten vrijgesproken

Twee verdachten zijn vrijgesproken. Het gaat om een Arnhemmer van 28 en een man van 25 uit Bemmel. Zij reden weliswaar met de Duivenaar naar de woning in Zevenaar, maar volgens de rechtbank wijst niets erop dat zij de man geld afhandig wilden maken.

Meer over dit onderwerp:
Duiven Zevenaar
Deel dit artikel:

Reageren