Vrijwilligers voedselbank vinden te snel een baan

ARNHEM - De economie trekt aan en dat merken ze bij de voedselbank in Arnhem. Minder klanten doen een beroep op de voedselbank, maar meer nog merken ze het aan de mensen die er werken als vrijwilliger.

Het is lastig om het aantal vrijwilligers op peil te houden, omdat ze steeds vaker een betaalde baan vinden en hun werk bij de voedselbank neerleggen. Daarbij gaat het volgens Marco van der Woude, algemeen coördinator bij de voedselbank, vooral om mensen in de coördinerende en kantoorfuncties die moeilijker te vinden zijn.

Ouderen vaker een baan

Er werken met name oudere vrijwilligers bij de voedselbank, maar deze mensen vinden nu vaker een baan. Bovendien werkt deze groep, door de verhoging van de pensioenleeftijd, ook langer door. Hierdoor is er bij de Arnhemse voedselbank een gebrek aan coördinatoren, mensen voor communicatie en fondsenwerving en andere leidinggevende functies.

Leveringen niet in gevaar

Volgens Marco van der Woude gaan de leveringen door de voedselbank gewoon door. Er zijn op dit moment voldoende mensen om bijvoorbeeld voedsel te sorteren. De Voedselbank in Arnhem verzorgt voedselpakketten voor mensen met een lage uitkering voor Arnhem en acht omliggende gemeenten en als distributiecentrum voor de hele provincie Gelderland.

Zie ook: Omroep Gelderland komt opnieuw in actie voor voedselbanken in december

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Economie Voedselbank
Deel dit artikel:

Reageren