Zelfs de scanner bedonderd met nep-biljetten: Intratuin opent jacht

DUIVEN - Grote inkopen doen en dan afrekenen met vals geld. Het overkwam de Intratuin in Duiven. Het bedrijf zette geblurde foto's van een drietal dat met nepbriefjes van 500 euro betaalde op Facebook. De boodschap is simpel: meld je, of we maken je herkenbaar.

In totaal werd de Intratuin getild voor 1500 euro (drie valse briefjes dus). 'Natuurlijk haalden we die eerst door een scanner', legt een medewerker uit. 'De software voor de scanner wordt iedere maand geüpdatet.' Dus de briefjes waren zo goed vervalst, dat zelfs de scanner ze niet herkende als neppe biljetten.

'Geen normale briefjes' 

Pas toen de briefjes in handen van de Rabobank waren, kreeg het bedrijf melding dat er betaald was met vals geld. De medewerker van de Intratuin benadrukt dat het niet gebruikelijk is dat mensen met 500 euro-biljetten rondlopen.

'Maar het zou kunnen dat de mensen het geld kregen bij de verkoop van iets op Marktplaats (en dus zelf zijn opgelicht, red.)' Daarom geeft Intratuin hen de kans zich te melden. Doen ze dat niet voor het weekend, dan plaatst ze de foto's van de drie herkenbaar op Facebook. 

Meer over dit onderwerp:
Duiven Politie
Deel dit artikel:

Reageren