Nijmegen: openbaar vervoer in de zomer moet beter

NIJMEGEN - Mensen die deze zomer met de bus wilden die maar niet kwam opdagen, zijn daar slecht over geïnformeerd. Dat is één van de dingen die de gemeente Nijmegen constateert nadat er flink werd geklaagd over het openbaar vervoer in de zomer. Volgend jaar wordt het allemaal beter, voorspelt Nijmegen.

Een zomerdienstregeling en een hoogzomerdienstregeling. Minder bussen en nog minder bussen. Het idee daarachter is dat het zonde is om bussen te laten rijden als er toch bijna niemand in zit. Begrijpelijk, vind het college van burgemeester en wethouders.

Toch kijken ze er in Nijmegen met gemengde gevoelens op terug, blijkt uit antwoorden op vragen van de lokale SP-fractie. Het onderscheid tussen de zomerdienstregeling en de hoogzomerdienstregeling noemt de gemeente 'onduidelijk en ongewenst'. Daarbij werden reizigers overvallen door de inzet van nog minder bussen dan in de dienstregeling was gepubliceerd.

Als wachten op de bus lang duurt...

'Provincie en Arnhem waren er ook niet zo gelukkig mee'

'Wij gaan er niet over', zegt wethouder Harriët Tiemens. De provincie Gelderland is degene die als opdrachtgever voor het openbaar vervoer de dienstregelingsvoorstellen van Breng vaststelt. 'Maar we proberen het wel te beïnvloeden. De provincie en de gemeente Arnhem waren er ook niet zo gelukkig mee.'

'Grote kans dat het volgend jaar wordt aangepast', gaat Tiemens verder. 'Maar het moet uit de lengte of de breedte komen.' De hoop is onder meer gevestigd op 'busjes op bestelling', Breng Flex genoemd. Dat systeem zou er voor moeten zorgen dat er niemand meer op een bus staat te wachten die niet komt.

Deel dit artikel:

Reageren