Nijmegen laat gedroomd bedrijventerrein varen

NIJMEGEN - Verkoop de grond maar die wij zo graag wilden gebruiken voor een bedrijventerrein in Nijmegen Noord. Dat schrijft de gemeente aan grondeigenaren van wie ze de grond hadden willen hebben. Een uitspraak van de Raad van State deed de Nijmeegse droom uiteen spatten.

De provincie Gelderland zag het niet zitten, de ontwikkeling van het bedrijventerrein de Grift Noord. Er is al genoeg in ontwikkeling in de omgeving, zo vinden ze in het provinciehuis in Arnhem. Nijmegen liet het er niet bij zitten en stapte naar de Raad van State. Ook daar moest de Waalstad haar verlies nemen.

Basis voorkeursrecht vervalt

Het bestemmingsplan Grift Noord kan daarmee de prullenbak in. Omdat Nijmegen niet verwacht dat er op korte termijn een andere invulling aan de Grift Noord kan worden gegeven, vervalt de basis voor het voorkeursrecht dat de gemeente op de gronden heeft. Dat wil zeggen dat de eigenaren van grond in het gebied niet zomaar mogen verkopen, maar het eerst moeten aanbieden aan de gemeente.

'U bent vrij om het perceel te vervreemden zonder dat de gemeente in de gelegenheid wordt gesteld om het betreffende goed te verkrijgen', schrijft de gemeente nu aan de grondeigenaren. Nijmegen droomde van bedrijvigheid. Zo had de stad graag het distributiecentrum van voedingsproducent Heinz binnen de grenzen gehad. Dat distributiecentrum voor Noordwest-Europa van Heinz staat nu een paar kilometer verderop langs de A15, in de gemeente Overbetuwe.

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Economie Politiek
Deel dit artikel:

Reageren