Kaarsjes voor omgekomen moeder en dochter uit Groesbeek

ARNHEM - De moeder en de dochter die maandag onder de trein kwamen op het spoor bij Nijmegen worden de komende tijd herdacht in de Sint Antoniusparochie in Groesbeek. De kerk heeft woensdagmiddag een speciale herdenkingsplek ingericht. Mensen kunnen daar een kaarsje branden. Ook zal de kerk uitgebreid stilstaan bij het drama tijdens de vieringen komend weekend.

De twee slachtoffers, een moeder van 69 en haar dochter van 43, woonden in de buurt van de parochie in Groesbeek. Beiden waren ook lid van de kerk maar kwamen niet naar vieringen. Volgens buurtbewoners leidden ze een afgezonderd bestaan. Maandagmorgen kwamen ze onder de trein samen met hun vier honden. Een hond overleefde het drama. De politie gaat ervan uit dat de vrouw en haar dochter zelf voor de dood hebben gekozen.

De dood van de twee vrouwen leidt tot veel vragen, zegt pastor Jos de Rooij. 'Er wordt veel over gesproken in Groesbeek. Veel mensen zijn geschokt en vragen zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren. Met de herdenkingsplek willen we ruimte scheppen voor vragen. Voor het gevoel van machteloosheid dat mensen misschien hebben.'

Bij de herdenkingsplek komt mogelijk ook een condoleanceregister te liggen. Dinsdag plaatsten onbekenden ook al een herdenkingskruis op de plek van het ongeluk. 

Zie ook:

Dodelijk spoorongeluk: herdenkingskruis voor omgekomen moeder en dochter

Twee mensen en hun honden dood bij ongeluk met trein

Meer over dit onderwerp:
Groesbeek Nijmegen Ongeval
Deel dit artikel:

Reageren