Bruls in brief aan Wilders: 'Ik haat niemand'

NIJMEGEN - Burgemeester Bruls van Nijmegen heeft Geert Wilders ook nog maar eens een brief gestuurd. Strekking: kom toch eens praten. Die oproep deed Bruls al eerder, nadat Wilders in zijn slotpleidooi bij het 'minder, minder-proces' fel uithaalde naar de Nijmeegse burgemeester.

Wilders zei in zijn slotpleidooi dat Bruls in maart 2014 eindelijk zijn 'diepgewortelde haat tegen de PVV' kon uiten. Bruls deed toen met het voltallige college aangifte tegen de PVV-voorman vanwege diens vraag op een bijeenkomst in Den Haag of de aanwezigen meer of minder Marokkanen in de stad wilden. Nadat er luid 'minder, minder, minder' werd geroepen zei Wilders: 'dan gaan we dat regelen'.

Toelichting waarom aangifte is gedaan

Burgemeester Bruls antwoordt Wilders: 'Met deze brief laat ik u graag weten dat ik geen diepgewortelde haat koester tegen wie dan ook.' Hij nodigt Wilders uit in een persoonlijk gesprek om duidelijk te krijgen waarop de mening van Wilders over de Nijmeegse burgemeester is gebaseerd en hij vervolgt: 'Wellicht dat u ook behoefte heeft aan een toelichting waarom ik ruim twee jaar geleden aangifte heb gedaan.'

Zie ook:

 

 

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen
Deel dit artikel:

Reageren