Directeur concertzaal filmt lege treinen voor Facebook

EDE - Het is nergens voor nodig om meer treinen over de Valleilijn door Ede te laten rijden. Dat zegt directeur Nando Eskes van de Edesche Concertzaal. Hij vreest het einde van zijn concertzaal als er niet meer vier maar acht treinen per uur langs denderen.

Eskes post filmpjes op Facebook om aan te tonen dat de langsrijdende treinen niet volledig bezet zijn. 'Zelfs korte treinen zijn niet vol. Waar ligt de aanleiding dan? Of zijn er anderen belangen bij? Ik ken ze niet, misschien zijn het platte economische belangen.'

Beluister hier het gesprek met Nando Eskes op Radio Gelderland

'Meer verdienen aan de lijn'

'Connexxion heeft er belang bij als er meer treinen gaan rijden, wil meer verdienen aan de lijn. Maar de politiek mag zich niet laten leiden door economische belangen van een vervoerder', vindt Eskes.

Een woordvoerder van de provincie liet eerder weten dat de belangen van de regio en reizigers boven die van de Edesche concertzaal gaan.

'Probleem voor hulpdiensten'

Volgens de directeur van de concertzaal vormt een vermeerdering van het aantal treinen vooral in Ede een probleem. 'De Valleilijn in Ede is een verhaal apart. De lijn rijdt door Ede en er zijn veel overwegen. Daar komt dus meer oponthoud. Dat kan een probleem zijn voor de hulpdiensten', vreest Eskes.

Eskes deed woensdagmorgen een steekproef, filmde de langsrijdende treinen in Ede en zette dat op Facebook:

7.12 uur (lange treinen): bezetting 20%
7.30 (lang): 40%
7.42 (korte trein): vrijwel leeg

8.00 (kort): 80-90%
8.30 (kort): 95%
8.43 (kort): 90%
9.00 (kort): 50%
9.12 (kort): 40-60%
9.30 (kort): 50%
9.42 (kort): 30-40%

Maar ook 's middags en 's avonds plaatst hij filmpjes:

 

Zie ook:

 

Meer over dit onderwerp:
Ede Verkeer
Deel dit artikel:

Reageren