Kom maar op met die ideeën voor het NYMA-kwartier in Nijmegen

NIJMEGEN - Nijmegen wil dat het gebied van de Vasim en CP Kelco in de toekomst een bruisende plek wordt vol cultuur, ambacht en vrije tijdsbesteding. Op 13 december is er een 'kick-off bijeenkomst' over de herontwikkeling van het gebied.

Het gaat om het gebied rondom de Vasim waarin nu al allerlei kunstenaars en cultureel ondernemers gevestigd zijn. Behalve de Vasim staan daar ook oude gebouwen van CP Kelco en de oude kunstzijdefabriek NYMA (een samentrekking van Nijmegen en Maastricht waar de oprichter vandaan kwam). Het gebied wordt door de gemeente Nijmegen ook wel NYMA-kwartier genoemd.

Verzamelen van ideeën

Ondernemers, wijkbewoners en professionals die belangstelling hebben voor dit gebied, zijn op 13 december welkom om hun ideeën en wensen voor de toekomst te delen met eigenaar gemeente Nijmegen. Tussen 13 december en 1 februari 2017 worden ideeën voor de ontwikkeling van het gebied verzameld.

Randvoorwaarden

Het college van burgemeester en wethouders heeft in de zomer een aantal randvoorwaarden vastgesteld, waarbinnen de toekomstige ontwikkeling van het gebied moet plaatsvinden. Zo wordt gedacht aan activiteiten op het vlak van beleven, vrijetijdsbesteding, ambachtelijke bedrijvigheid, kunst en cultuur. Ook moet er bijvoorbeeld een verbinding van het gebied met de Waal en Park West komen.

Archeologie- en kunstdepot

In deze periode wordt waarschijnlijk ook meer duidelijk over de mogelijke vestiging van het archeologie- en kunstdepot in de Vasim. Provincie Gelderland, Nijmegen en Arnhem, museum het Valkhof en het museum voor Moderne Kunsten willen dat depot gezamenlijk opzetten. 

Volgens Nijmegen past die ontwikkeling ook binnen de ambitie van 'een bruisende, culturele invulling. Als het depot in de Vasim komt, is dat mét een publieksfunctie en is er nog voldoende ruimte voor andere activiteiten.'

Zie ook: 

Geen detailhandel in NYMA kwartier Nijmegen

 

 

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen
Deel dit artikel:

Reageren