Futuralis laat boek over voetbalwereld schrijven

CUIJK - Het adviesbureau Futuralis, dat twee jaar verbonden was aan NEC, gaat letterlijk een boekje open doen. Dat gaat over de rol van Futuralis bij NEC en de rol van het bureau in de voetbalwereld in het algemeen.

De eerste gesprekken met auteur Qasim Hakim zijn inmiddels gevoerd over het boek, waarin Futuralis gaat beschrijven hoe het bureau die twee jaar heeft beleefd. Hakim is een freelance-journalist die onder meer schrijft voor De Telegraaf.

Succes na scepsis

Aanvankelijk was er veel scepsis, maar Futuralis begon met de verkoop van veel dure buitenlanders na de degradatie en legde ook mede de basis voor het kampioenselftal in de eerste divisie. Ook was het bureau betrokken bij de ploeg die vorig seizoen lange tijd meedraaide in de subtop en uiteindelijke tiende werd. Afgelopen zomer stokte de samenwerking en in augustus zei Futuralis het contract op. Eind september werd de samenwerking met NEC definitief beëindigd. 

Uitleg over rol Futuralis

'In dit boek willen wij uitleg geven over Futuralis. Toch de grote onbekende in de voetbalwereld', stelt directeur Roderik van Kerkhof van Futuralis. 'We willen uitleggen wat voor rol we in het Nederlandse voetbal willen innemen en hoe wij werken op het gebied van scouting, beleid en hoe een club kan overleven. Kortom: alles waar we voor staan. Het is goed om die deken er een keer af te halen.'

Negatieve publiciteit

Het bureau had in de laatste fase vooral last van negatieve publiciteit in diverse media. De korte lijnen, waarmee in het verleden werd gewerkt, functioneerden ook niet meer, waardoor NEC niet slagvaardig was op de transfermarkt. 

Zie ook:

Futuralis: onze taak bij NEC is volbracht

Deel dit artikel:

Reageren