Vuurwapens gevonden en vijf aanhoudingen na inval chaletpark

ARNHEM - De politie heeft vijf aanhoudingen verricht bij de inval op het chaletpark De Beekhorst in Epe. Bij de actie zijn vuurwapens, munitie en een voertuig in beslag genomen. Ook is een illegale drankstokerij opgerold en heeft de politie openstaande boetes geïnd.

Dinsdagmorgen is de politie in alle vroegte om vijf uur het park binnengevallen. De uitbater van het park maakte zich boos over de inval, omdat er volgens hem geen reden was voor de inval.

458 veroordelingen

Aan de politie-actie is uitgebreid onderzoek vooraf gegaan, omdat er regelmatig signalen waren van criminele activiteiten op het park, zoals aanwijzingen van geweldsdelicten, drugshandel en fraude. De politie meldt dat een aantal mensen dat op het park vertoefde, samen goed is voor 458 veroordelingen. Al voor de inval zijn drie personen opgepakt, die volgens de politie nog een celstraf tegoed hadden.

Wellicht vaker dergelijke acties

Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen. De gemeente Epe wil met de inval een duidelijk signaal afgeven. 'In onze gemeente tolereren we uiteraard dit soort situaties niet. Ik sluit niet uit dat dit soort acties in de toekomst vaker wordt gehouden,' laat burgemeester Hans van der Hoeve weten.

Zie ook:

'Criminele activiteiten op chaletpark Epe', daarom massale inval

Meer over dit onderwerp:
Epe Criminaliteit Politie
Deel dit artikel:

Reageren