Nieuws

Dodelijk spoorongeluk: herdenkingskruis voor omgekomen moeder en dochter

Onbekenden hebben dinsdag bij de spoorwegovergang op de Sionsweg in Nijmegen een herdenkingskruis neergezet op de plek waar maandagmorgen een moeder en dochter onder de trein kwamen. Ook drie honden kwamen daarbij om het leven. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Onbekenden hebben dinsdag bij de spoorwegovergang op de Sionsweg in Nijmegen een herdenkingskruis neergezet op de plek waar maandagmorgen een moeder en dochter onder de trein kwamen. Ook drie honden kwamen daarbij om het leven.
De twee woonden al tientallen jaren in een rijtjeshuis in Breedeweg (gemeente Berg en Dal) en waren volgens de buurt erg op zichzelf. De gemeente wil niet ingaan op vragen over hen, omdat dat 'te privé' is.
Het kruis is gemaakt van takken die in het bos gevonden zijn, samengebonden met politielint, dat maandag gebruikt is om de spoorwegovergang af te zetten voor onderzoek.
De politie gaat ervan uit dat de 69-jarige vrouw en haar 43-jarige dochter zelf voor de dood hebben gekozen. De twee werden geschept door de trein tussen Cuijk en Nijmegen.
Het treinverkeer lag de hele ochtend stil. Het verkeer moest worden omgeleid.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!