Komt Herman Du Bois opnieuw achter de tralies?

ZUTPHEN - Verdwijnt Herman Du Bois uit Putten opnieuw voor jaren achter de tralies? De rechtbank in Zutphen doet vandaag uitspraak over zijn vermeende aandeel in drugshandel. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie dat hij 3,5 jaar de cel ingaat.

In totaal zijn er dertien verdachten in de zaak, tegen de hoofdverdachte werd tien jaar geëist. Justitie heeft bij Du Bois rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden. De zoon van Du Bois kreeg voor zijn aandeel in de zaak een eis van 4,5 jaar cel te horen.

Herman Du Bois zat zeven jaar onterecht vast nadat hij veroordeeld was voor de moord op Christel Ambrosius, die zaak staat ook wel bekend als de Puttense moordzaak.

Buitengewoon zware eis

De raadsman van Du Bois, Geert-Jan Knoops, noemt de eis buitengewoon zwaar. Hij vindt dat het Openbaar Ministerie op geen enkele wijze rekening houdt met de persoonlijke omstandigheden van Herman Du Bois.

Volgens Knoops is Du Bois in de eerste plaats in een slechte financiële situatie gekomen door zijn onterechte veroordeling voor de moord op Christel Ambrosius. Na zijn vrijlating is het Du Bois nooit meer gelukt om aan het werk te komen.   

Zie ook:

OM eist 3,5 jaar cel tegen Herman du Bois

Meer over dit onderwerp:
Putten Zutphen Rechtbank
Deel dit artikel:

Reageren