In het nieuws vandaag: ontuchtzaak, tijdcapsule en studentenhotel

ARNHEM - Een tijdcapsule wordt neergelegd bij de stadswal in Heukelum, een van ontucht verdachte Doesburger staat voor de rechter en studenten nemen voor één week een hotel over in Apeldoorn. Dit is het nieuws van dinsdag 29 november.

Tijdcapsule begraven bij stadswal

Groep 8-leerlingen van basisscholen De Rietput en De Wegwijzer begraven vandaag een tijdcapsule bij de stadswal in Heukelum. In deze capsule zitten onder andere tekeningen, foto's van de kinderen tijdens het schilderen van de muur en de namen van de koters. De leerlingen houden de capsule om de beurt vast tot ze bij de stadswal zijn.

Pro-formazitting van ontucht verdachte Doesburger

In de rechtbank van Arnhem wordt vandaag een begin gemaakt met de rechtszaak tegen een 62-jarige Doesburger. Hij wordt verdacht van het seksueel misbruiken van twee minderjarige meisjes. Ook zou hij kinderporno hebben gemaakt en in zijn bezit hebben gehad.

De man werd 30 augustus aangehouden en zit sindsdien vast. Hij was als vrijwilliger actief bij Sportclub Doesburg. De rechtszaak van vandaag is een zogenoemde pro-formazitting. Dat betekent onder andere dat de inhoudelijke behandeling van de zaak nog niet plaatsvindt en er nog geen eis wordt geformuleerd.

Studenten nemen hotel over in Apeldoorn

Studenten van de hogeschool TIO in Amsterdam en Rotterdam hebben voor één week de leiding over een hotel in Apeldoorn. Dat heet het Noorderlicht en is gelegen aan de Asselsestraat.

Van de hogeschool hebben de studenten de opdracht gekregen om zelf te laten zien hoe je een hotel moet runnen. Gasten kunnen hierbij kiezen uit onder andere het arrenslee-arrangement of het warmewintertrui-arrangement. Het geld dat met de opdracht wordt verdiend, gaat naar het KWF Kankerfonds.

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Arnhem Lingewaal
Deel dit artikel:

Reageren