-8 graden, zo zorg je ervoor dat je auto het nog doet!

ARNHEM - Het vriest behoorlijk en als je pech hebt, kan je auto daar niet zo goed tegen. Wist je bijvoorbeeld dat het helemaal niets helpt om de motor van je auto al te laten draaien tijdens het krabben? Deze en meer tips om deze ochtend goed van start te gaan.

Volgens het KNMI was de nacht van maandag op dinsdag met min 6,6 in De Bilt de koudste herfstnacht van deze eeuw. Achttien jaar geleden vroor het harder, aldus Weeronline. Toen stond de teller op min 8,5 graden. Hupsel was de koudste plaats in Gelderland met min 8,2. Pas 's middags komt de temperatuur boven nul.

Wijkagenten waarschuwen: zorg voor goed zicht. 

Wijkagent Django van Ekeren uit Tiel meldt: alleen het raamdeel bij de bestuurder is te weinig en het kan je een boete opleveren als je de auto niet goed genoeg schoon krabt. 

Het vriest dat het kraakt en dat kan een boel autoproblemen opleveren. Met dit lijstje, met tips van de ANWB, kun je toch snel de weg op:

  • Het heeft weinig zin om de auto aan te zetten tijdens het krabben. Omdat de motor nog koud is, wordt het in de auto niet warmer. Bovendien sta je dan in de uitlaatgassen van je auto te krabben
  • Een zakje met warm water of warme kruik kan helpen om bijvoorbeeld een autoslot te ontdooien. Ook kan je deze gebruiken om de ruitensproeikopjes ijsvrij te maken, zodat je anti-vriesvloeistof op je ramen kan spuiten.
  • Gebruik geen warm water op je ijskoude voorruit. Je ruit kan dan barsten.
  • Heb je een bevroren handrem? Trek hem dan extra aan zodat het ijs in de kabel breekt. Mocht dat niet werken, zet dan wel je auto aan. Zo ontdooit de handremkabel na een kwartiertje.
  • Geen zin in krabben? Leg een anti-ijsdeken over je voorruit. Hoef je alleen nog de andere ruiten te doen.
  • Als je accu het niet goed meer doet, zorg dan dat deze kan opladen door lange ritten te maken en overbodige functies (radio, stoelverwarming) even uit te zetten.

 

 

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
Winter
Deel dit artikel:

Reageren