Goed vastbinden en gaan met die banaan: dit is babybootcamp

ARNHEM - Hartstikke lief hoor, zo'n kleintje. Maar wist je dat ze ook heel handig zijn? Steeds meer moeders sporten met hun baby aan hun lijf. Niet alleen goed voor de band met je kind, het gewicht maakt dat je je spieren nog meer gebruikt!

Met je baby op je buik sporten, een nieuwe rage in de regio Arnhem-Nijmegen. Op steeds meer plekken kun je de cursus babybootcamp volgen.

Hoe ouder hoe zwaarder

Eén van de instructrices is Petra Bilthof uit Lent. Vandaag geeft zij les aan drie moeders in Oosterhout: 'Het is in deze regio vrij nieuw, babybootcamp. In Amerika gebeurt het al heel veel, sporten met je kind en in Nederland is het in opkomst. Ik ben deze maand ook gestart in Arnhem. Met een speciale riem kan je je kind om je lijf binden. Dat klinkt erger dan het is hoor! Je kind is dan je gewicht dat je gebruikt bij de squat of iets dergelijks. Hoe ouder je baby wordt, hoe zwaarder voor de moeder. Je baby is je gewicht waar je mee sport'.

Te druk voor kinderen

Petra is overigens zelf geen moeder, dat is een bewuste keuze. Ze is 37 jaar maar veel te druk voor kinderen. Ze doet aan ultrarun en triatlon. Ze heeft vroeger wel als verpleegkundige op het consultatiebureau gewerkt maar ze ging al snel de sportkant op. Ze geeft ook normale bootcamps en ze zocht nog wat om te doen voor overdag. Zo is dit idee ontstaan. Petra heeft voor babybootcamp een opleiding gevolgd om dit te mogen geven.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Nijmegen Gezondheid
Deel dit artikel:

Reageren