Strijdbaar De Graafschap zakt na gelijkspel tegen Volendam nog verder weg op ranglijst

DOETINCHEM - De Graafschap heeft slechts een punt overgehouden aan het duel met FC Volendam. Het werd 1-1 op De Vijverberg. De Achterhoekers verdienden misschien meer, maar na rust speelde de ploeg van Vreman veel minder.

EINDSTAND 1-1. LIVEBLOG gesloten

89e min: licht contact als Linthorst een zetje lijkt te geven bij Van Kippersluis. Geen penalty voor Volendam.

GOAL!! 87e min: een hele snelle gelijkmaker en die komt De Graafschap wel toe. El Jebli verricht goed werk, het laatste tikje wordt gegeven door Parzyszsek als de bal terugkomt.

85e min: Een enorme domper voor De Graafschap. Het is 0-1. Een afvallende bal komt voor de voeten van invaller Meulens die raak schiet. De Vijverberg valt stil.

83e min: Het zit De Graafschap niet mee. Smeets probeert het nu met een boogbal van de punt van de zestien. De bal zeilt net voorlangs. De thuisploeg verdient een goal.

80e min: Smeets heeft ruimte in de as, maar besluit tot een schot dat niet best is.

78e min: nog twaalf minuten voor Duivenaar Dean Koolhof. Hij was een week ziek. Van den Hurk eraf. Dit was de laatste wissel. De tijd dringt.

74e min: De Graafschap vecht voor iedere centimeter, maar het lijkt opnieuw niet te lukken: het maken van een doelpunt. De tweede helft is matig, opnieuw.

70e min: 2e wissel van Vreman: De populaire Bryan Smeets komt, de hard werkende Bannink gaat eraf. Diemers poeiert daarna een vrije trap op de vuisten van Verhulst.

58e min: het hoogtepunt tot nu toe. Van Overbeek zet voor, Parzyszek volleert prachtig met links, maar Verhulst redt knap. De Graafschap heeft het lastiger.

54e min: de aanvoerders Kwakman en Diemers vechten een verbeten duel uit op het middenveld (FOTO: Will Kuijpers)

52e min: Van Kippersluis legt af op Van Son die namens de Noord-Hollanders niet tot een serieus schot komt. Volendam is na rust minder slecht.

De kacheltjes boven de hoofdtribune staan op de hoogste stand.

46e min: Jan Lammers, waarschijnlijk weer last van zijn voet, blijft in de warme kleedkamer achter. Tim Linthorst is in het centrum zijn logische vervanger.

Ze hebben het ijskoud, maar blijven de (vele) gaten dichten om het veld zo goed mogelijk te houden.

RUST

45e min: Diemers nog met een aardig slotakkoord van de redelijke eerste helft. Vanuit de middencirkel hoopt de aanvoerder Verhulst te verrassen, maar de bal komt op het dak van het doel.

41e min: Parzyszek steekt door op Bannink, die meer met deze bal had moeten doen. Nu zit Kok er tusssen namens Volendam.

39e min: scherpe voorzet van de goed spelende El Jebli, Bannink met een loopactie bij de tweede paal. Schilder haalt echter net op tijd weg. El Jebli steekt in een veel betere vorm dan Driver, die dus ziek is.

34e min: een vrije trap van Achterhoeker Lion Kaak van ongeveer 30 meter wordt maar net tot hoekschop verwerkt door keeper Verhulst.

33e min: El Jebli, weer eens in de basis, slingert de bal met rechts voor. FC Volendam nog niet gevaarlijk geweest.

30e min: Veel spannends gebeurt er niet, maar De Graafschap is wel feller en ook gevaarlijker. Volendam valt vies tegen. Van Overbeek komt tot een ongevaarlijk schot en mist even later een voorzet van Bannnink.

15e min: Bannink neemt een diepe bal goed mee en steekt door naar Parzyszek. De Pool kan er echter niets mee. Het flitsende begin duurde maar kort.

1e min: De Graafschap begint voortvarend. El Jebli bedient Bannink die net niet tot een schot kan komen. Even later is er opnieuw dreiging, nu via Van Overbeek. Het publiek kruipt direct achter de ploeg.

De uiterst nuchtere Jan Vreman, ogenschijnlijk ontspannen met zijn rechterhand Jan Oosterhuis. Een minuut voor de aftrap.

20.00 uur: Best apart. Vreman krijgt bloemen van Hofstede voor zijn 100e duel als hoofdcoach, terwijl hij door dezelfde man misschien wel aan de kant wordt geschoven als de resultaten blijven tegenvallen. Het publiek schreeuwt: 'Vreman, Vreman, Vreman.'

19.58: Technisch manager Peter Hofstede (rechts) is gespannen. Het moet gebeuren vanavond voor De Graafschap.

19.52: scheidsrechter Dieperink schijnt in overleg te zijn over het veld. Hij is er niet tevreden over. Twee minuten later blijkt het mee te vallen. De wedstrijd gaat zo beginnen!

19.48: de spelers van De Graafschap verlaten vlak voor de aftrap het veld voor de laatste instructies (zie onder) in de kleedkamer.

19.29: FC Volendam staat 8e in de Jupiler League. De oranjemannen uit het palingdorp vinden het centrum van De Graafschap 'traag.' Trainer Robert Molenaar, ex-NEC, denkt dat zijn ploeg daarvan gaat profiteren.

Foto onder: de jeugdteams hebben er alvast zin in vanavond op de koude Vijverberg.

19.24: de spelers van De Graafschap staan, enigszins gespannen, klaar om het veld te betreden voor de warming-up. Voorop aanvoerder Mark Diemers.

19.11: De eerste fans melden zich op De Vijverberg, uiteraard met sjaals, mutsen en een warm kleed. Het wordt koud en spannend tegelijk vanavond.

19.02: Geen Andrew Driver, die overigens hopeloos uit vorm is. De Engelsman is ziek en zit dus ook niet op de bank. Wel is er een basisplaats voor Youssef El Jebli. Naar verluidt speelt hij vanaf de linkerkant. Zie onder de opstellingen!

18.58: Het koude en hier en daar licht bevroren veld ziet er niet al te best uit op De Vijverberg in Doetinchem.

18.50 uur: Wat gebeurt er met trainer Jan Vreman als opnieuw wordt verloren? Blijft hij gewoon aan of wordt het clubicoon aan de kant geschoven als hoofdtrainer? Zijn selectie won de laatste thuiswedstrijd met 5-0 van Fortuna Sittard, maar verloor daarna opnieuw twee maal op rij. Daarin werd één keer gescoord. De Graafschap staat 15e.

Vreman coacht vanavond voor de 100e keer een wedstrijd van de hoofdmacht. Voor de wedstrijd zal hij bloemen krijgen.

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal De Graafschap
Deel dit artikel:

Reageren