In het nieuws vandaag: vogelgriep, rechtszaak over beschuitjes en koud hè?

ARNHEM - Matige vorst en gladheid in Gelderland, over de inkeping van beschuitjes wordt een rechtszaak gevoerd en hoe moet het nu verder met de aanpak van de vogelgriep na de ruiming van Gelderse pluimveebedrijven? Dit is het Gelders nieuws van maandag 28 november.

Wat was het koud vannacht!

Het was koud afgelopen nacht. Lokaal in Gelderland dook de temperatuur tot zes graden onder nul. Na het krabben van de autoruiten is het vanochtend ook nog oppassen op de weg. Het KNMI heeft tot 10.00 uur code geel afgegeven, omdat het plaatselijk glad kan zijn.

Beschuitjes onderwerp tijdens rechtszaak

De rechter in Arnhem mag zich vandaag buigen over de inkeping in beschuitjes. Uitvinder Theo Tempels neemt het opnieuw op tegen Continental Bakeries. Het gaat er dit keer om of de octrooihouder van de inkeping in beschuitjes zijn machtspositie misbruikt

Ruiming Gelderse pluimveebedrijven, hoe nu verder?

Het ministerie van Economische Zaken overlegt vandaag met de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit over de verdere aanpak van de vogelgriep. In Gelderland is afgelopen weekend begonnen met het ruimen van zo'n 174.000 eenden op vier pluimveebedrijven in Ermelo en Hierden. Dat gebeurde na de ontdekking van vogelgriep op een bedrijf in Biddinghuizen. Sinds zaterdag geldt er in een deel van Gelderland een vervoersverbod.

Fileknelpunt A1/A30 besproken in Tweede Kamer

En het knooppunt A1/A30 staat volgens de ANWB in de top vijf van ergste knelpunten in Nederland. De Tweede Kamer buigt zich vandaag over de verkeersproblemen bij het fileknelpunt. De gemeente Barneveld en de regio Foodvalley vinden dat er iets aan de verkeersproblemen gedaan moet worden.

Deel dit artikel:

Reageren