Nieuws

Nijmegen positief tegenover terugkeer Gofferttreintje

Foto via Petitie24
De gemeente Nijmegen staat positief tegenover het particuliere initiatief voor terugkeer van het Gofferttreintje. Dat antwoorden B & W op vragen van de lokale SP.
NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen staat positief tegenover het particuliere initiatief voor terugkeer van het Gofferttreintje. Dat antwoorden B & W op vragen van de lokale SP.
De gemeente biedt de initiatiefnemers 'waar mogelijk en gewenst ambtelijke ondersteuning'. De gemeente heeft de initiatiefnemers geadviseerd om te zorgen voor een degelijk businessplan en een stevige organisatie, zodat het particulier exploiteren van het treintje duurzaam gegarandeerd is.

Petitie

Afgelopen zomer werd er een petitie gestart voor terugkeer van het Gofferttreintje naar het Goffertpark. De actie was een initiatief was één van de oud-machinisten van het Gofferttreintje. Ruim 1700 mensen hebben de petitie inmiddels ondertekend.

Treintje staat stil in Zweden

Het Gofferttreintje reed tot 2012 in het Goffertpark. Daarna werd het treintje uit eind jaren zestig verkocht aan een Zweeds attractiepark, maar daar staat het te koop omdat het niet lonend is om hem te laten rijden. De initiatiefnemers willen het treintje daarom terughalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!