Nieuws

A1 tussen Hoevelaken en Barneveld weer vrij na groot ongeval

BARNEVELD - De A1 richting Apeldoorn is tussen Hoevelaken en Barneveld is weer vrijgegeven. Woensdagmiddag vond er een ernstig ongeval plaats, waarbij een vrachtwagen en vier auto's betrokken waren. Twee gewonden worden in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.
De A1 was ruim een uur volledig afgesloten in de richting Apeldoorn - Amersfoort. In de tegenovergestelde richting ontstond een kijkfile van ruim 7 kilometer. Door de afsluiting van de A1 staat rondom knooppunt Hoevelaken ruim 7 kilometer file.

Politie onderzoekt oorzaak

Het lijkt er op dat twee auto's en een vrachtwagen met elkaar in botsing kwamen, twee andere automobilisten konden het ongeval niet op tijd ontwijken. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, maar heeft de weg rond 15.50 uur weer vrij gegeven.

Weg weer vrij

Volgens de VID stonden bijna 500 auto's twee uur stil achter het ongeluk. Hulpdiensten hebben de weg weer vrijgemaakt. 
Files lossen langzaam op
De VID meldt dat de files rondom knooppunt Hoevelaken en de A1 langzaam oplossen. Verslaggever Hermina de Vries is één van de mensen die in de file staat, en maakte de onderstaande foto. Volgens haar gaat het nog wel even duren voor alles weer doorrijdt.