RvS zet opnieuw streep door plannen windmolenpark Den Tol Netterden

NETTERDEN - Opnieuw loopt het plan voor de bouw van negen windmolens in Netterden vertraging op. De Raad van State heeft een streep door de omgevingsvergunning gezet. Een groep agrarische ondernemers wil op de grens met Duitsland windmolens bouwen.

Het geplande windpark bestaat uit negen windturbines die elk een vermogen hebben van ongeveer 3 megawatt. 'Dit is echt een lelijke tegenvaller en dit hadden we ook zeker niet verwacht', zegt Frank Simmes, één van de initiatiefnemers. 'We moeten nu kijken hoe we dit op gaan lossen'. Nog deze week gaat hij om de tafel met de andere initiatiefnemers. 'We kunnen altijd wat', zegt hij positief. 'Maar het hele proces loopt nu wel weer een half jaar vertraging op'.

In maart dit jaar stelde de rechtbank in Arnhem de initiatiefnemers in het gelijk. Maar omwonenden vinden dat de Arnhemse rechtbank te weinig heeft gedaan met hun bezwaren over geluid. Daarom stapten ze naar de Raad van State. Met succes.

Overigens is dit jaar op een steenworp afstand een ander windmolenpark wel gebouwd. Zes windmolens voorzien de omgeving inmiddels van stroom.

Meer info:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Achterhoek Oude IJsselstreek Nieuws
Deel dit artikel: