Spoorlijn Duiven-Zevenaar ligt er een heel weekend uit

ZEVENAAR - ProRail werkt van vrijdag 2 tot maandag 5 december aan het spoor tussen Duiven en Zevenaar. Er is gedurende het weekend geen treinverkeer mogelijk tussen Arnhem en Zevenaar en er zijn enkele overwegen gesloten.

'Vanwege het groeiende internationale goederenvervoer werkt ProRail aan een betere aansluiting met Duitsland. Een veilige spooromgeving voor reizigers is hierbij belangrijk’, aldus de gemeente Zevenaar.

'Bij de spoorwegovergangen Kerkstraat en Molenstraat worden daarom vrijliggende fiets- en voetpaden aangelegd. Bij de spoorwegovergang Methen vernieuwt ProRail de bovenbouw.'

Inzet bussen en omleidingen

De werkzaamheden leveren hinder op voor het treinverkeer. Treinreizigers wordt dan ook geadviseerd om hun reis goed te plannen, aangezien Arriva bussen inzet. De vertraging zal een kwartier tot een half uur bedragen. Het overige verkeer in Zevenaar wordt in dat weekend omgeleid via de Babberichseweg en de Ringbaan Oost.

Op vrijdag beginnen de werkzaamheden in de avond, rond 21.00 uur. Op maandagnacht, rond 05.00 uur, zal het werk aan het spoor afgerond zijn.

Meer over dit onderwerp:
REGIO8 Duiven Zevenaar Openbaar vervoer
Deel dit artikel:

Reageren