Nieuws

19-jarige dode vrouw Ede is slachtoffer misdrijf

EDE - De 19-jarige overleden vrouw die dinsdagavond werd gevonden in een huis in de Edese wijk Veldhuizen, is het slachtoffer geworden van een misdrijf. Dat zegt de politie.
De vrouw werd rond 22.00 uur zwaargewond aangetroffen in het huis aan de Agnietendaal. De hulpdiensten hebben eerste hulp verleend, maar dat mocht niet meer baten.
De politie gaat uit van een misdrijf, zei een woordvoerder aan het einde van woensdagochtend. Er is een team grootschalig onderzoek ingesteld. Zo'n 25 rechercheurs onderzoeken de zaak.

Sporenonderzoek

De politie heeft de hele nacht sporenonderzoek gedaan. Bij het huis staat een PD-unit. In de omgeving is met speurhonden gezocht. 'Natuurlijk gaat dat onderzoek vandaag verder, omdat we natuurlijk heel graag willen weten wat er precies gebeurd is', zegt woordvoerder Simen Klok van de politie.
De politie bezig met onderzoek:
De politiewoordvoerder op Radio Gelderland:

Getuigen gezocht

De politie heeft 's avonds al met getuigen gesproken. Ze zoekt nog meer mensen die tussen 18.30 en 22.00 uur iets verdachts hebben gezien. 'Iemand die ze bijvoorbeeld hebben zien lopen of rennen, of een auto die opviel.' Mogelijk is op camerabeelden iets te zien, hoopt de politie.
Wie de 19-jarige heeft gevonden, wil de politie niet zeggen. Volgens omwonenden woonde ze er met haar moeder en een zus.

School: 'Heel heftig'

Het nieuws van het overlijden is hard aangekomen op haar school Rijn IJssel. Ze volgde in Arnhem een zorgopleiding. 'Heel heftig', zegt woordvoerder Leo Smid. 
De school was door de moeder gebeld, zegt de woordvoerder. Een crisisteam licht de klasgenoten en de leraren in. Haar klasgenoten lopen net als het meisje stage. Er is psychische bijstand geregeld.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!