Nieuws

Voetbalhooligans herkenbaar in beeld na rellen rond wedstrijden De Graafschap

DOETINCHEM - Ze hadden een week de tijd om zich te melden bij de politie. Nu ze dat niet gedaan hebben, komen de foto's van 17 relschoppers herkenbaar online. De politie gebruikt deze maatregel om voetbalsupporters te vinden die in mei betrokken waren bij rellen rond wedstrijden van De Graafschap in Doetinchem.
Een week geleden zijn foto's verspreid van verschillende relschoppers, toen nog onherkenbaar. Binnen een week hebben meer dan tien verdachten zich gemeld bij de politie of zijn door anderen herkend. De politie zocht er zo'n 30.

Buitensporig veel geweld

Tijdens rellen op 8 en 22 mei is buitensporig veel geweld gebruikt tegen politie, stewards en spelers van De Graafschap. Op 8 mei speelde Ajax tegen De Graafschap op de Vijverberg. Vooral Ajax-supporters hebben na de wedstrijd de confrontatie opgezocht met de politie buiten het stadion.
Op 22 mei bestormen Graafschap-supporters het veld na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Stewards en spelers van Go Ahead Eagles worden daarbij aangevallen. Vooral op 8 mei is buitensporig veel geweld gebruikt. 'Zonder beschermende kleding waren er zwaargewonden gevallen', zegt een woordvoerder van de politie in Bureau GLD.

Foto's op tv en online

De herkenbare foto's van de 17 relschoppers die nog gezocht worden komen online en worden getoond op televisie bij Bureau GLD, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland. Bureau GLD wordt iedere woensdag uitgezonden om 17:20 uur, daarna wordt het ieder uur herhaald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!