AGOVV boekt derde zege op rij

VELSEN - AGOVV heeft de laatste tijd over geluk niet te klagen.
Ook in de uitwedstrijd bij Telstar waren de Apeldoorners de onderliggende partij. Toch ging de ploeg van trainer Van Arum er met de volle buit vandoor. In het Tata Steel stadion in Velsen won AGOVV verrassend met 3-1. Het was de derde overwinning op rij. Omdat concurrent Veendam thuis won van Volendam, blijven de Gelderlanders op doelsaldo laatste.
Het duel in de onderste regionen begon dramatisch voor AGOVV. In de achtste minuut al sneden "de Witte Leeuwen" met succes door de slecht opgestelde AGOVV-defensie. Een steekbal op vleugelspits Brands was genoeg om keeper Krul te verschalken.
AGOVV was in het eerste half alleen gevaarlijk met een vrije trap die door Pinarci net over werd geschoten. Het duel zakte weg naar een bedenkelijk niveau. Beide ploegen grossierden in balverlies. Pas op slag van rust gebeurde er weer iets. Telstar-aanvoerder Promes schoot van dichtbij in, Kerr redde knap op de doellijn en in de rebound schoot Promes nog eens op de paal. Direct daarna sloeg AGOVV genadeloos toe. Nu was het wel raak uit een vrije trap. Krohne plaatste de bal vanaf rechts fijntjes in de lange hoek.
Tweede helft
In de tweede helft was Telstar opnieuw minder zwak dan AGOVV en hield Krul zijn ploeg met een spectaculaire redding op de been. De Slowaak Mondek zag nog een schot door Varkevisser gepareerd worden. Na een klein kwartier had AGOVV wel succes. Krohne haalde van ongeveer 25 meter hard uit en plotseling stonden de Apeldoorners met 2-1 voor. Vanaf dat moment zette Telstar echt aan waarbij AGOVV soms met kunst en vliegwerk overeind bleef. De thuisploeg kreeg genoeg kansen op een verdiende gelijkmaker, maar faalde in de afwerking.
In blessuretijd strooide AGOVV nog wat extra zout in de wonden van Telstar. Invaller Van Ewijk verschalkte met een prachtige lob keeper Varkevisser. Daarmee boekte AGOVV een geflatteerde 3-1 overwinning in Velsen.
Opstelling AGOVV: Krul, Siers, Tailor, Troost, Livramento; Pinarci, Kerr, Duriska; Krohne (82. Van Ewijk), Schulmeister, Mondek.