Arnhemse Coberco-terrein wordt nieuwe wijk met ruimte voor foodmarket

ARNHEM - Het voormalige Coberco-terrein aan de Rijn in Arnhem is verkocht. En stadsontwikkelaar BPD heeft wilde plannen met het gebied: het moet een nieuwe stedelijke hotspot worden met pleinen en woningen. De oude fabriekshallen blijven behouden, daarin is ruimte voor een foodmarket, horeca en evenementen.

Het terrein was voorheen in handen van Friesland Campina. Donderdag maakten zij de verkoop aan BPD bekend. Daarmee is er dertien jaar na de sluiting eindelijk zicht op een nieuwe toekomst voor het terrein.

Herbert Bosch, ontwikkelingsmanager bij BPD, is optimistisch: 'Door onze betrokkenheid bij meerdere projecten in Arnhem weten wij dat diverse lokale ondernemers en instellingen staan te popelen om zich op deze locatie te vestigen.'

'De Melkfabriek'

Het nieuwe, duurzame stuk stad dat de stadsontwikkelaar wil gaan bouwen, grenst aan de Arnhemse binnenstad. De historische fabrieksgebouwen van Coberco moeten het hart van de wijk worden, dat 'De Melkfabriek' gaat heten.

Het plan voor de nieuwe stadswijk zal nog goed moeten worden overlegd met de gemeente Arnhem, buren van het gebied en andere betrokkenen. Het is dus nog niet duidelijk wanneer Arnhemmers een eerste stap in de nieuwe wijk kunnen zetten. 

Dertien jaar na de sluiting is er zo nog altijd geen zicht op een nieuwe toekomst voor het terrein

Meer over dit onderwerp:
Arnhem
Deel dit artikel: